Shop Shop
Webshop
Icon
Hmaburger

3.300 liter rent vann i sekundet

Publisert 04.07.2017

Skandinavias største vannverksutbygging skal gi 3300 liter rent vann hvert sekund til innbyggerne i Rogaland.Utbyggingen av Langevann vannbehandlingsanlegg i Rogaland er nå godt i gang. Anlegget skal levere vann til 12 kommuner i Stavanger- og Sandnesregionen, og er dimensjonert til å kunne levere vann frem til år 2050, med en stor befolkningsvekst innberegnet. Det vil ha en kapasitet på 3.300 liter behandlet vann i sekundet, og er pr. nå Skandinavias største vannverksutbygging.
 

Dagens vannbehandlingsanlegg ble etablert i 1959 og kapasiteten i kilder og behandlingsanlegg vil være nådd om få år. Planlegging av utvidelsen startet i 2011, og samspillet mellom gammelt og nytt utstyr er viktig. Anlegget skal være i drift under hele utvidelsen, noe som setter store krav til planlegging og gjennomføring i prosjektfasen.
 

Utbyggingen har en prislapp på 1,1 milliarder NOK og anlegget planlegges idriftsatt i 2018. Byggherre er IVAR (Interkommunalt Vann-, Avløp- og Renovasjon).
 

Triple-S leverer kontrollsystem og nettverksløsninger fra Rockwell Automation til det nye anlegget i samarbeid med våre partnere.

Mer info om prosjektet

W:
H: