Shop Shop
Webshop
Icon
Hmaburger

Triple-S på konferansen «Industrie 4.0 på norsk»

Publisert 13.06.2016
Torsdag 9. juni holdt IKT Norge og Norsk-Tysk Handelskammer konferanse med tema «Industrie 4.0 på norsk – veien videre for en digital norsk industri». Triple-S var representert sammen med 150 andre deltagere fra blant annet IT-bransjen, industri, finansdepartementet i Tyskland og nærings- og fiskeridepartementet i Norge.

Industri 4.0 og politikk

I den politiske delen av konferansen fikk vi blant annet høre statssekretær i finansdepartementet i Tyskland, Uwe Beckmeyer, snakke om hvordan Tyskland har gått sin egen vei for å beskytte industrien sin. De har gjennom økt bruk av digitalisering og teknologi klart å øke produktiviteten og spart kostnader.

Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon NorgeAnita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, var også blant foredragsholderne og snakket om at vi fortsatt skal gjøre det vi gjør i dag (olje og gass), men at vi må gjøre mer i andre bransjer. Hun presenterte deler fra Drømmeløftet 2016 som gir innspill til en ny retning for Norge. Her er blant annet havrommet, ren energi og smarte samfunn trukket frem som mulighetsområder for ny retning. 

Statssekretær ved Nærings- og fiskeridepartementet, Dilek Ayhan, holdt foredrag om fremtiden for norsk industripolitikk og snakket om industrimeldingen som vil legges frem i begynnelsen av 2017. Vi fikk også høre Jonas Gahr Støre snakke om hvorfor energiintensive industrier er viktig for Norge og hva vi kan gjøre for å promotere digitalisering.


Realisering av nye forretningsmodeller og muligheter, og digitalisering av arbeidsplassen

Under disse temaene fikk vi høre om hvilke muligheter digitalisering har for norsk konkurransekraft, og hvilke utfordringer Norge har. Det ble blant annet nevnt konkurranse fra andre EU-land som har kommet lenger enn oss, lav investeringsfrekvens og lav utnyttelse av roboter. Det ble også snakket om viktigheten ved at det jobbes aktivt med digitalisering av norsk industri, for norske bedrifter må være ledende i å utvikle og ta i bruk nye teknologier for å kunne dra full nytte av automatiseringen og digitaliseringen. I denne konteksten snakket Even Aas fra Kongsberg Gruppen om Toppindustrisenteret hvor tanken er å samle de beste digitale kompetansemiljøene som skal bidra med å øke det digitale kompetansenivået i norske industribedrifter.


W:
H: